Anna Cichoń

Niepowtarzalny smak, aromat i to "coś", co nadaje potrawom charakter. Kulinaria pasjonowały ją od zawsze. Wtedy, gdy odbywała liczne biznesowe podróże a także wtedy, gdy trzeba było przygotować zwykłą urodzinową kolację. Odkrywając przy tym wiele ciekawych sekretów. Swoją restauratorską przygodę rozpoczęła od przejęcia obiektu Riding Club w Radzionkowie.
– To miejsce aż prosiło się o to, aby tchnąć w nie nowego ducha – wspomina Anna Cichoń. Obiekt choć położony w bardzo dobrej lokalizacji nie był ulubionym miejscem kulinarnych podróżników. Przejęłam Riding Club w 2013 roku z pełna świadomością jak wiele pracy przede mną, aby stworzyć tu restaurację z prawdziwego zdarzenia.

Wraz z upływem czasu gości przybywało a restauratorska zaskarbiła sobie sympatię mieszkańców i okolicznych biznesmenów.

– Czasami aby pójść dalej trzeba zrobić krok wstecz. Wprowadziliśmy nowe menu, zmieniliśmy wystrój a co najważniejsze podjęliśmy decyzję o zmianie nazwy. Appassionata idealnie oddaje charakter tego miejsca, które oprócz świetnej kuchni swoim gościom proponuje coś znacznie więcej– dodaje restauratorka.